Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

1 Vasileos Georgiou A’ str., Syntagma Square, Athens, 105 64, Greece   •  Καιρός:    •   Τοπική Ώρα:     •  Τηλ: +30 210 3330000  

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Kοινωνία

="Ένα

Ένα ζεστό καλωσόρισμα στο λόμπυ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία

Περιβάλλον >  |  Κοινωνία >  |  Άνθρωπος >

 

 

Κοινωνικές πρωτοβουλίες:

• Διοργανώνουμε εράνους για φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως «το Χαμόγελο του παιδιού», «Με αγάπη», «Γιατροί του κόσμου», «'Ιδρυμα Θεοτόκος» κλπ.

• Συλλέγουμε και δωρίζουμε ρουχισμό δύο φορές το χρόνο για τους Άστεγους του Δήμου Αθηναίων και τα «Παιδικό Χωριό SOS».

Δωρίζουμε εξοπλισμό του ξενοδοχείου σε ορφανοτροφεία της Πρωτεύουσας.

Ενημέρωνουμε τους φιλοξενούμενους μας πελάτες για την υποστήριξη τους στο πρόγραμμα πελατών της Starwood σε συνεργασία με την UNICEF - «H ζωή είναι μοναδική».

• Υποστηρίζουμε την UNICEF, τόσο στα πλαίσια των προγραμμάτων της Starwood διεθνώς ("UNICEF-Road to Awareness", "Schools for Africa - "Ελάτε να στείλουμε μαζί όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο σχολείο",)όσο και τοπικά, με την αγορά παιδικών δώρων, και πραγματοποίηση εράνου για ενίσχυση του σημαντικού έργου του οργανισμού.

• Το Ξενοδοχείο μας αποφάσισε να δωρίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000$ που κέρδισε συμμετέχοντας στο Sales Blitz Program 2010, μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Starwood Hotels and Resorts, στην Unicef προκειμένου να υποστηρίξει το φιλανθρωπικό της έργο.

• Καλούμε παιδιά από το «Παιδικό Χωριό SOS» στις ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των παιδιών των εργαζομένων.

• Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

• Επίσης, συμμετέχουμε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος "Starwood Associate Relief Fund", στο οποίο εργαζόμενοι όλων των ξενοδοχείων Starwood έχουν δημιουργήσει με τις εισφορές τους ένα ταμείο στήριξης συναδέλφων τους σε όλον τον κόσμο, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

• Ο Αγώνας Race for the Cure® είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Φέτος για δεύτερη χρονιά έλαβε μέρος ξανά το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με εθελοντές συνεργάτες που δήλωσαν συμμετοχή είτε στα 4 χλμ Αγώνα Δρόμου, είτε στα 2 χλμ Περιπάτου την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2011, στις 11.00π.μ.. Το Ξενοδοχείο ανέλαβε το κόστος εγγραφής για κάθε εργαζόμενο που έλαβε μέρος και προσέφερε τα βραχιόλια της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού σε όλους τους συμμετέχοντες ως συμβολικό δώρο. Τα έσοδα από τη διοργάνωση διατίθενται στο πρόγραμμα  Γενετικής Ανάλυσης & Συμβουλευτικής καθώς και στα Ψυχοθεραπευτικά Ομαδικά Προγράμματα.

GB Marathon Runner: “Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία συμμετείχε στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2011. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία το ξενοδοχείο πραγματοποίησε μία δωρεά σ’ ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο επιλέχτηκε από τους υποστηρικτές μας στα κοινωνικά μας δίκτυα και είναι οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ως εξής:

•€60 για κάθε χλμ. που διένυσε ο δρομέας στα 42 χλμ. του αγώνα.
•€10 ανά δωμάτιο / διαμονή, για κάθε κράτηση του "Athens Marathon Package”.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε και δόθηκε στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» είναι 2.700 Ευρώ.

Με αυτήν την ενέργεια, επιθυμούμε να ενισχύσουμε το τόσο σημαντικό έργο του οργανισμού αυτού.  H εκδήλωση της παράδοσης της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο μας την  Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα Royal στις 14:00. Θερμά Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την προθυμία, την προπόνηση, την προσπάθεια και το αξιέπαινο αυτό αποτέλεσμα!

Εταιρική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων: Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στα πλαίσια τόσο των Ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και των Ενεργειών Εσωτερικής Επικοινωνίας, διοργάνωσε φέτος στις 23 Δεκεμβρίου 2011 τη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του Ξενοδοχείου. Ο λόγος που κάνει την συγκεκριμένη γιορτή ακόμα πιο ξεχωριστή και μοναδική, είναι η φετινή συνεργασία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με το WWF Ελλάς, ένα Κοινοφελές ίδρυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος. Φέτος, όλα τα δώρα αγοράστηκαν απο το WWF Ελλάς με σκοπό την ενίσχυση του έργου του οργανισμού αυτού για την προστασία του πλανήτη μας αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων μας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Επιπλέον, όπως και κάθε χρόνο, στην Εταιρική παιδική γιορτή παρευρέθηκε μια ομάδα παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS. Παράλληλη ενέργεια του Ξενοδοχείου, για δεύτερη φορά μέσα στο 2011, ήταν η συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών & βιβλίων από τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία για να δοθούν στο «Ίδρυμα αστέγων του Δήμου Αθηνών» αλλά και στα Παιδικά χωριά SOS, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, την έμπρακτη ευαισθητοποίηση του ξενοδοχείου σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.Το κεντρικό σύνθημα αυτής της Εταιρικής Εκδήλωσης ήταν: «Ονειρεύομαι & ζωγραφίζω έναν καλύτερο κόσμο & έναν πιο Πράσινο Πλανήτη». Όλα τα παιδιά έφεραν μαζί τους μια πολύχρωμη ζωγραφιά με το παραπάνω θέμα την οποία τοποθέτησαν σε ένα ειδικό πίνακα δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο & ένα υγιέστερο περιβάλλον στο μέλλον και να παρακινήσουν ακόμη μια φορά τους μεγάλους για να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο. Η Εταιρική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Παιδική για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία ώστε να δωθεί ένας τόνος αισιοδοξίας, με όλα τα παιδικά πρόσωπα χαμογελαστά, χαρίζοντάς τους μια αξέχαστη εμπειρία. 

• Το Ecomobility είναι μια Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με σκοπό την προώθηση τη Οικολογικής Μετακίνησης στις πόλεις, μέσα από προτάσεις, που πηγάζουν από εργασίες μαθητών της Γ΄ γυμνασίου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Η Εκστρατεία Ecomobility διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, τα τελευταία εννέα χρόνια και στηρίζεται στην επένδυση για την αλλαγή συνθηκών και προστασίας του Αστικού Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την υλοποίησή του έχουν συστρατευθεί και συνεργάζονται σημαντικά Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα. Στόχος του ECOCITY είναι μέσα από την Εκστρατεία να ενημερώνονται οι νέοι για τα προβλήματα, να ευαισθητοποιούνται οι πολίτες και να παρακινείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την εθελοντική δράση των εφήβων για την βελτίωση των συνθηκών και συνηθειών στην πόλη και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Το Ξενοδοχείο μας συμμετέχοντας ως Τοπικός Υποστηρικτής στην Εκστρατεία, παρέχει υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, θέλοντας έτσι να βοηθήσει ενεργά στην περιβαλλοντική διάπλαση των νέων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται» και στην βελτίωση της πόλης μας και ειδικότερα του Κέντρου της Αθήνας, ενισχύοντας ένα Πρόγραμμα που έχει προσανατολισμό στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και στην ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.

Συσσίτιο: Η Διοίκηση του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννίa είναι πολύ ευαισθητοποιημένη με τους ανθρώπους που υποφέρουν και έχουν μεγάλη ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να συνεισφέρει με 150 δίσκους φαγητού στο συσσίτιο που οργάνωσε το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ για τον Δήμο Κερατσινίου. Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του ετοίμασαν 150 δίσκους με σουτζουκάκια & ρύζι, σαλάτα λάχανο & καρότο καθώς και ραβανί για επιδόρπιο ώστε να διατεθούν σε άτομα που το έχουν ανάγκη αυτή την δύσκολη εποχή. 

• Η μεγάλη  εθελοντική εκστρατεία της ΕΞΑ-Α «Εμείς…παρ΄όλα αυτά…ΜΠΟΡΟΥΜΕ», σε συνεργασία με την οργάνωση εθελοντών «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» διοργανώνει την παροχή βοήθειας από Ξενοδοχεία της Αθήνας (που επιθυμούν να συμμετέχουν) προς τους συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί λόγω της κρίσης σε δύσκολα οικονομικά θέση.
Το Ξενοδοχείο μας στα πλαίσια των Ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει στο πρόγραμμα υποστήριξης της οργάνωσης των εθελοντών του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 και κάθε Δευτέρα αναλαμβάνει να προσφέρει 30 μερίδες φαγητού στο «Ίδρυμα Γαλήνη».
Την εποχή που διανύουμε  είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε έμπρακτα την ανθρωπιά μας και την ευαισθησία μας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

Englishflag Thumb View the English version >